Contactlenzen kopen

Contactlenzen kopen

Ben jij een lensdrager of wil je aan het dragen van contactlenzen beginnen? Dan kun je tegenwoordig gemakkelijk en voordelig je contactlenzen online bestellen. Het online bestellen van contactlenzen kan alleen als je zachte contactlenzen hebt, want harde contactlenzen worden eigenlijk niet online verkocht om dat deze te specialistisch zijn.

Heb je zachte contactlenzen dan is het aanbod online enorm, eigenlijk zijn alle merken contactlenzen wel online verkrijgbaar. Ook kun je online verschillende soorten zachte contactlenzen bestellen, je moet daarbij denken aan daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. Deze drie soorten zijn verkrijgbaar in zowel sferische, torische en multifocale uitvoering.

Kies je voor kleurlenzen of meekleurende lenzen?

Buiten het feit dat je voor de normale contactlenzen op sterkte kan kiezen, zijn er ook nog wat apartere contactlenzen te koop. Je moet daarbij denken aan kleurlenzen of meekleurende lenzen.

Kleurlenzen daar zul je misschien niet meteen aan denken, maar hoe gaaf is het om eens de kleur van je ogen te veranderen en jezelf eens een totaal ander look aan te meten. Kleurlenzen zijn er trouwens voor iedereen want je kunt zowel kleurlenzen zonder sterkte als ook kleurlenzen met sterkte bestellen in de meeste mooie kleuren. Dus wil je eens groene, bruine of grijze ogen hebben? Het kan allemaal met kleurlenzen. Bestel je kleurlenzen al dan niet op sterkte, kies dan altijd voor kleurlenzen die een maand mee gaan en niet voor jaarlenzen vanwege de hygiëne.

Ook is er een meekleurende lens te bestellen. Meekleurende lenzen hebben de eigenschap dat zij zich automatisch aanpassen aan het licht. Dus bij veel zonlicht worden ze automatisch donkerder en bij minder licht worden ze weer lichter. Deze meekleurende lenzen zijn dus zeer geschikt voor personen die snel last hebben van fel licht of vaak buiten zijn. Ook voor buitensporten zijn de meekleurende lenzen ideaal, want je hebt geen last meer van het verblindende licht. De meekleurende lenzen zijn weeklenzen en elk paar kan maximaal 2 weken gedragen worden alvorens deze vervangen moeten worden voor een nieuw paar. Meekleurende lenzen worden verkocht onder de naam Acuvue Oasys with transitions.

Ben jij geschikt voor contactlenzen?

De meeste mensen zijn geschikt voor contactlenzen een enkeling niet. Maar wil je nu weten of ook jouw ogen geschikt zijn voor lenzen? Breng dan eens een bezoekje aan de contactlensspecialist of bezoek eens een optometrist. Deze specialisten kunnen verschillende testen uitvoeren en aan de hand van deze testen kunnen ze je de juiste type contactlenzen adviseren. Ga je zelf experimenteren met contactlenzen dan wordt dit ten strengste afgeraden.